Закріплення за дієтою Дюкана: як закріпити результати і повернутися до нормального харчування

ЗАКРІПЛЕННЯ - опис етапу та продукти на Дієті Дюкан



На цьому етапі ви поступово повертаєтеся до нормального харчування. Мета – закріпити вже скинуті кілограми. Тривалість етапу – на кожен втрачений кілограм – 10 днів. Якщо ви втратили 5 кг, то 50 днів дається на етап Закріплення.

Додаються продукти:

- 2 скибочки цільнозернового хліба (50 г шматочок);

– 40 гр. твердого сиру на день (але уникайте сиру з пліснявою, м'якого сиру та сиру з козячого молока). Намагайтеся не перевищувати 40% жиру. Якщо ви знайшли сир за смаком 30%, тоді можете з'їсти 50 г, 20% - 55 г і 10% - 60 г;

- 1 порція фруктів на день (уникайте бананів з високим вмістом цукру, винограду, вишень, черешень, інжиру). Ви можете з'їсти фрукт розміром з апельсин або яблуко, або невелику 200-грамову чашу ягід, або скибочку дині/кавуна;

- розширюється асортимент м'яса, кілька разів на тиждень ви можете включати до раціону необмежену кількість ягняти, смаженої свинини і навіть бекон.

Також на етапі «закріплення» з'являються два дуже приємні нововведення – порція крохмалистих (макарони, крупи, крохмалисті овочі) та «БЕЗПЕКА» - коли ви зможете дозволити собі будь-які продукти.

Розділіть кількість днів третьої фази навпіл. Протягом першої частини ви матимете право на одну порцію крохмалевмісних продуктів на тиждень і один бенкет, у другій частині – дві порції крохмалистих і два бенкети.
Наприклад, якщо ви тільки що втратили 10 кг, то ваше закріплення триватиме 100 днів. Розділіть ці 100 днів на дві рівні частини по 50 днів. 50 перших днів, ви матимете право на один крохмалевмісний продукт і на одну святкову трапезу на тиждень. 50 останніх днів сміливо споживайте 2 крохмалевмісні продукти і влаштовуйте собі 2 святкові трапези на тиждень.

Крохмалевмісні продукти

- Макаронні вироби ідеальні для цього етапу дієти. Цей продукт дуже рідко асоціюється із поняттям дієти. Хоча макарони – дуже ситний продукт. Ви можете з'їсти 220г (готового продукту), не додаючи олію. Заправте соусом зі свіжих томатів з цибулею та спеціями або можете використовувати консервовані помідори. Також можете трохи присипати макарони тонким шаром сиру Пармезан.

- Кус-кус, полента, пшеничний булгур та цільна пшениця також допускаються (200г).

- Сочевиця – інший відповідний у рамках цього етапу крохмалевмісний продукт, тому що він містить деякі повільні вуглеводи. Це дуже поживний продукт харчування та добре підходить для закріплення ваги. Порція має перевищувати 220г.

- Інші бобові також заслуговують на згадку і дозволяються в тих же пропорціях без додавання жиру. Квасоля, горох, нут у плані поживності є чудовими продуктами.

- Рис та картопля також можна вживати на цьому етапі, але тільки епізодично. Порція має перевищувати 125г звичайного вареного білого рису і 220г цельнозернового рису. Картопля (1-2 шт.) повинна бути приготована не очищеною (у мундирі) або загорнутою у фольгу.

ПИРИ :
Є кілька важливих правил:
- ніколи не підкладайте собі добавки
- не влаштовуйте 2 бенкети поспіль;
- під час однієї святкової трапези ви маєте право на одну першу страву, одну другу страву, десерт та 1 келих алкоголю (шампанське чи вино)

І головне правило, під час цього етапу ви повинні вибрати день, який назавжди – до кінця вашого життя, залишиться білковим днем ​​– міні-атака. Лікар рекомендує четвер. Він стане вашим страховим полісом проти повернення ваги. Споживання вівсяних висівок збільшується до 2,5 ст. ложок на день. Щоденна ходьба цьому етапі щонайменше 25 хвилин на день.
 
Залишити відгук  ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.