Ягоди годжі: властивості, застосування та вплив на організм

Дивно, але факт - ягоди дерези звичайної, що росте в європейських країнах, не дають того ефекту, який дають плоди тієї ж рослини, але зростає в Тибеті. Звичайно, можна говорити про різний клімат, різні ґрунти, але факт залишається фактом. Та й народні назви у них теж різні: у нас це "вовчі ягоди", а в Китаї – ягоди годжі або тибетські ягоди годжі.

Користь ягід годжі доведена досвідом століть та науковими дослідженнями. І справа навіть не в тому, що величезна кількість корисних речовин входить до складу (таких як кальцій, цинк, вітаміни, фосфор, антиоксиданти), а в тому, що їх співвідношення мають оптимальні концентрації для людського організму.

Багато є інформації про те, що ягоди годжі мають профілактичну дію від онкологічних хвороб. Імовірність захворіти на рак, діабет, хворобу Альцгеймера набагато менша у людей, які постійно приймають ягоди годжі. Допомагають ягоди тим, хто страждає від вегето-судинної дистонії.


Користь ягід годжі для здоров'я



Ці ягоди відносяться до тих природних продуктів, які впливають на тривалість життя та на якість життя у плані здоров'я. Вони будуть корисні для профілактики та лікування багатьох захворювань.

Чого можна чекати при постійному вживанні ягід годжі:
· Поліпшення стан шкіри;
· міцного здорового сну;
· Нормалізації рівня мелатоніну;
· Зниження цукру в крові;
· Зниження негативних наслідків менопаузи;
· У жінок – підвищення лібідо, у чоловіків – стабільної ерекції;
· Зниження ваги.

Ну і, звичайно, коли людина почувається здоровою, то в неї немає депресії, хороше самопочуття, приплив сил.

Ягоди цієї рослини також мають протипухлинну дію, через тіоціанати і глікозинолати, що містяться в складі ягід. Вони нейтралізують у печінці канцерогени та токсини, що й перешкоджає пухлини передміхурової залози.

Ягоди годжі нормалізують гормональний дисбаланс, надають тонізуючу дію, відновлюють сечівник, зміцнюють нервову систему і оздоровлюють організм в цілому.

Часто запитують, чи є шкода від ягід годжі. Питання це має тверезу основу, тому що, приймаючи ягоди регулярно, ви приймаєте лікарський природний препарат. І як будь-який лікарський препарат, він має міру. Якщо дотримуватись міри, то вживання ягід годжі приноситиме лише користь. Ну а якщо перестаратися і вживати велику кількість, то шкода буде навіть від меду.

Але не лише ці чудові властивості зробили ягоди годжі найпопулярнішими в Україні. Багато людей їх вживають, щоб привести до норми масу тіла. Схуднення – це питання, яке хвилює дуже багатьох. Давайте поговоримо трохи докладніше про те, як впливають ягоди годжі на схуднення.


Застосування ягід годжі для схуднення

Отже, чому ж ягоди годжі можуть проводити зниження ваги тіла. Зміна ваги – це наслідок, а причинами є такі позитивні впливи:
· Ягоди нормалізують кровообігу;
· Знижують рівень холестерину;
· Регулюють рівень цукру в крові.

Відбувається покращення обміну речовин та енергії в організмі – це відбувається через дію антиоксидантів, які виводять з організму шкідливі шлаки та прискорюють розпад жирових клітин. Людина відчуває це як приплив сил та енергії. З'являються додаткові сили для фізкультури, що дуже бажано при усвідомленому процесі схуднення.

Всім відомо, що харчування, при якому використовуються продукти з великим вмістом антиоксидантів, найкраще сприяє схуднення. Якщо порівнювати продукти харчування, то саме тибетські ягоди годжі лідирують за кількістю антиоксидантів: у годжі міститься на 25% більше антиоксидантів, ніж у чорниці, в 2,5 рази — ніж у гранаті та в 10 разів більше, ніж у полуниці та лохини.

Вживати ягоди годжі для схуднення треба регулярно, тільки тоді буде помітний результат і буде досягнуто стабільного схуднення. Стабільність у тому, що зниження ваги відбувається поступово. І не тільки в перші дні дієти, а постійно протягом курсу.


Як вживати ягоди годжі?

Вживання ягід годжі досить просте. Відповідно до дієт, треба додавати по 20-30 грам ягід у ранковий та вечірній раціон харчування. Стільки ягід буде цілком достатньо, щоб запустити та підтримувати процес схуднення.

Що також добре, так це те, що ягоди мають кисло-солодкий смак та їх вживання не пов'язане з неприємними смаковими враженнями. За консистенцією вони схожі на родзинки. Отже, їсти ягоди годжі не лише корисно, а й приємно.

Якщо ви любите готувати, то додавайте висушені ягоди в різні страви - фруктові салати, чай, супи, рис і т.д. Це додасть додатковий смаковий нюанс вашим стравам.

Звичайно, ягоди годжі хоч і впливають на зниження ваги, але власними силами не зможуть привести до потрібного результату, якщо не змінити стиль харчування. Якщо вживати солодке, борошняне, жирне, то, швидше за все, ви не змінитеся. Здорове харчування, в якому ягоди годжі будуть грати свою важливу роль, - ось чого треба прагнути. При цьому не треба мучити себе дієтами, що виснажують, просто живи здорово і результати будуть помітні!
 
Залишити відгук  ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.