Суперпродукти для дієти Дюкана: ефективне схуднення та підтримка здоров'я
Супер корисні продукти, що сприяють зниженню ваги, відмінному травленню та відсутності зривів на дієті Дюкан.
1.Конжак (відоміших дюканівцям, як локшина ширатаки)
100% натуральний продукт рослинного походження родом з Азії, без вмісту глютену. З цієї рослини роблять локшину, яка практично не містить калорій, що робить її незамінним засобом у боротьбі проти зайвої ваги.
2. Ягоди Годжі
Одна з найцінніших лікарських рослин. Багаті антиоксидантами та мінералами природного походження, ягоди годжі (також ягоди довголіття) допомагають запобігти передчасному старінню.
3. Вівсяні висівки
Є основою дієти Дюкан. Висівки уповільнюють засвоєння швидких вуглеводів і призводять до втрати калорій. Також до корисних властивостей вівсяних висівок належить їхня насиченість молекулами бета-глюкану. Швидко насичують за рахунок високої здатності до набухання.
4. Насіння льону (а також насіння чиа)
Захищають клітини від передчасного старіння, регулюють жировий обмін та життєдіяльність корисних бактерій, що мешкають у кишечнику. Жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, які містяться в цьому насінні, знижують рівень холестерину і допомагають знизити кров'яний тиск.
5. Агар-агар
Це желатин з морських червоних водоростей, багатий на розчинні харчові волокна. Він знижує швидкість засвоєння цукру та рівень холестерину, будучи дуже ефективним продуктом для схуднення. Крім цього, його часто використовують як м'який, але дуже ефективний проносний засіб. Виробляється агар-агар у вигляді пластинок або порошку біло-жовтого кольору. На території Росії та України агар-агар ще відомий як харчова добавка Е406. Завдяки своїй дуже низькій калорійності, агар-агар застосовується при виготовленні продуктів харчування, призначених спеціально для людей, які страждають на діабет.
6. Рослинна олія
Оливкова олія є натуральним засобом для профілактики серцево-судинних захворювань, особливо інфарктів та інсультів. Як і всі рослинні олії, воно не містить холестерину і допомагає знизити його рівень у крові.
Рослинні олії, дозволені з недавнього часу на дієті Дюкан дуже корисні для травної системи. Вони покращують діяльність шлунка, кишечника, підшлункової залози та печінки, сприяють загоєнню виразок шлунка та дванадцятипалої кишки. Також корисно тим, хто страждає на закрепи і нерегулярне стілець.
7. Пшенична клейковина
Пшенична клейковина – білок, отриманий методом вологої екстракції небілкових складових з пшеничного борошна. Характеризується оригінальною властивістю набувати високу в'язкість-еластичність при гідратації. Має наступні фізичні властивості: високу абсорбцію води і в'язкопружність. Клейковина надає хлібобулочним виробам особливу ніжність та пишність, тому його досить часто вживають у приготуванні десертів та тесту за Дюканом. До того ж вона виступає в ролі консерванту - додавання до борошна сухого екстракту клейковини значно подовжує термін зберігання хліба з цього борошна.
8. Вода Донат Магній
Донат Магній (Donat MG) це лікувальна природна мінеральна вода, що допомагає справлятися з нестачею магнію. Магній бере участь більш ніж у трьохстах процесах, пов'язаних із життєдіяльністю людини. "Донат Mg" має спазмалітичну дію на шлунок (знімає спазми), покращує перистальтику, покращує моторно-евакуаторну функцію шлунка, посилює обмін речовин, кровообіг, виявляє жовчогінну дію, сприяє виведенню токсинів, швидко оновлює клітини.
9. Пшеничні висівки
Вважаються чудовим джерелом клітковини, а також вітамінів А, Е, групи В та цінних мікро- та макроелементів. Клітковина благотворно впливає на діяльність усієї системи травлення, а особливо на роботу кишечника. Потрапляючи в організм, пшеничні висівки утримують велику кількість води, і далі рухаючись у кишечнику та товстій кишці, чинять очищувальну дію. Тому висівки особливо корисні при запорах. Клітковина як губка буквально вбирає та виводить з організму токсини та шлаки. Вживаючи в їжу висівки, людина зміцнює імунний захист організму та зір. Крім вітамінів та клітковини у висівках містяться і такі цінні елементи як сірка, марганець, фосфор, мідь, цинк та йод, необхідні організму.
10. Ізолят соєвого білка (він же соєвий ізолят)
Ізолят соєвого протеїну виробляється промисловим шляхом із натурального продукту — сої. Відрізняється від звичайного соєвого протеїну більш високою якістю. У соєвому ізоляті знижений відсоток жиру і максимально прибрана рослинна клітковина. Таким чином, ізолят соєвого білка - це найбільш очищений і корисний з соєвих протеїнів. Багато людей, які бажають схуднути, шукають в ізоляті альтернативу звичайним білковим продуктам (бо у звичайних продуктах харчування зазвичай разом з високим вмістом білка йде бонусом і високий вміст жиру та/або вуглеводів). Ізолят із білків
сої може викликати підвищення рівня тиреоїдних гормонів. Ці гормони впливають на роботу щитовидної залози, і беруть участь у регуляції обміну речовин. Що рівень цих гормонів, тим обмін речовин швидше, отже організм швидше спалює жир.