Що таке ширатаки і чому ця лапша ідеальна для дієт?

Відразу про головне. А саме, про порівняння калорійності різної локшини та спагетті.


Локшина Кількість калорій
Спагетті близько 350 ккал.
Спагетті з твердих сортів пшениці близько 340 ккал
Рисова локшина близько 330 ккал
Гречана локшина понад 348 ккал

Скільки калорій у ширатаки? Різниця вражаюча. У ширатаки всього 9 кКал. Дев'ять! І при цьому, це повноцінна смачна локшина. Або спагетті. Кому як завгодно називати.

Що це за незвичайний продукт? Чому зовні він як рисова локшина, а так суттєво відрізняється за калорійністю.

Ширатаки - це локшина, яка виробляється з конжфкового борошна або, ще називають, коньякова борошно. Чи має якесь відношення ця локшина до пляшки Мартелла чи Хенессі. Звісно ні! Спиртне та здоровий спосіб життя несумісні!
А борошно виходить із бульб рослини, яка називається коньяку.



Ця рослина росте у Східній Азії у високогірних районах. Бульби цієї рослини схожі на буряк. З цих бульб і роблять борошно, з якого готують ширатаки.

Локшина ширатаки - один з основних продуктів, які вживають у Японії. Так як, у них кухня низькокалорійна, то і зустріти огрядного японця - велика рідкість.

Ширатаки є, у чистому вигляді, нерозчинною клітковиною. Харчуватися їжею, що містить харчові волокна (клітковину), необхідно. Особливо це актуально для тих, хто хоче схуднути. Клітковина покращує функціонування товстого кишечника та нормалізує обмін речовин. Людина, при загальному правильному харчуванні та зайвій вазі, починає худнути. Також покращується загальний фізичний стан, адже клітковина виводить токсини та запобігає проблемам зі стільцем.

Багато хто не любить спагетті або локшину з пшеничного борошна через те, що залишається тяжкість у животі, її не можна їсти ближче до вечора. Цих недоліків локшина ширатаки позбавлена ​​- вона дуже легка у використанні.
Ширатаки входить у багато рецептів з дієти Дюкана, що збільшує її популярність в Україні.
Ширатаки можна вживати як спагетті, вермішель, робити млинці, супи.



Звичайно, найчастіше таке спагетті ширатаки відварюється і подається як гарнір до м'ясної чи рибної страви. Але стає популярним використання ширатаки в салатах. Раніше таку страву можна було зустріти лише у східних ресторанах.
В силу свого звичайного смаку та низької калорійності, вживання ширатаки має масовий характер. З кожним роком все більше людей в Україні включають цю локшину до свого раціону.


У нашому Інтернет-магазині можна купити 4 типи Ширатаки:

Ширатаки Spagetti
Ширатаки Вузлики (Noodles)
Ширатаки Angel Hair
Ширатаки Fettuccine
 
Залишити відгук  ↓
 
Ще ніхто не залишив відгуків.