Рецепт безе на сухому білку Альбумін: як приготувати смачне і стійке безе
Інгредієнти:
- Яєчний білок - 14г
- вода кип'ячена остуджена - 140 г
- цукрозамінник рідкий - 20 мл (за смаком)
Спосіб приготування:
Приготування цього безе відбувається за тими ж пропорціями, і за тією ж технологією приготування, що і безе з натурального білка
1 білок = 3,5 г порошку.
Розлучається порошок у співвідношенні 1:10
Вода береться кип'ячена, але остуджена до кімнатної температури.
У воду засипаємо сухий білок
Трохи перемішуємо і одразу починаємо збивати.
Збиваємо спочатку на невеликій швидкості до утворення піни.
Потім швидкість збільшуємо та збиваємо до стану, щоб можна було перевернути форму.
Маса збільшується обсягом 5-6 раз.
Відміряємо цукрозамінник.
Додаємо в кілька прийомів. Спочатку маленькими порціями 2-3 рази.
Збиваємо недовго 2-3 хвилини.
Ознаки готової маси для випічки - зменшується трохи в об'ємі, стає глянсовою.
Масу викладаємо на пергамент або тканину для випікання.
Сушим у теплій духовці при 100* (у моїй духовці 120*).
Після випікання залишаємо в духовці, до повного остигання.
За моїми спостереженнями безе із сухого білка виходить більш щільним, білішим.
СУХИЙ ЯЄЧНИЙ БІЛОК (АЛЬБУМІН) - http://re-live.com.ua/gastronom/suhoy_belok_albumin
ЦУКРОЗАМІННИК - http://re-live.com.ua/saharozameniteli