Великодня паска
Інгредієнти:
Опара:
5 ст. л. теплого молока 1,5%
1 ч. л. сухих дріжджів
3 тбл. сахзама
Тісто:
4 шт. яйця
4 ст. л. вівсяних висівок
60 гр. м'якого сиру 0% (як сметана)
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. сухого знежиреного молока 1,5% (СОМ)
1 ст. л. маку
Сахзам (за смаком)
Ванілін (за смаком)
Сіль (за смаком)
Помадка - згущене молоко
125 мл. молока 1,5%
75 мл. сухого знежиреного молока 1,5%
Сахзам (за смаком)
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:
Із зазначених вище продуктів завести опару. Дати настоятися 15 хв.
Змішати в цій послідовності:
4 жовтки + вівсяні висівки + кукурудзяний крохмаль + СОМ + мак + ванілін + сіль + сахзам розтертий в пудру + опара + 4 білки (попередньо збити білки в окремому посуді в щільну піну і акуратно ввести в тісто)
ВСІ ІНГРЕДІЄНТИ (крім молока) ПОВИННІ БУТИ КІМНАТНОЇ ТЕМПЕРАТУРИ!
Поставити готове тісто в тепле місце на 10-15 хвилин.
Духовку добре розігріти і хвилин за 10 до того, як поставите паску випікатися, зменште вогонь (у мене на плиті не регулюється температура, всього 11 поділів - 10 для приготування їжі, 11 для розігріву духовки. Так я випікала на 4)
Тісто залити у форму. Поставити у духовку. Випікати хвилин 50-60 (за потреби, хвилин через 20-30 вогонь можна ще трохи загорнути).
Коли паска спік, вимкнути духовку і дати їй охолонути хвилин 30, після чого дістати паску, остудити його повністю і тільки потім діставати з форми!
(час випікання розрахований на 1/3 порції тесту)
У мене вийшло 3 невеликі паски.
Зверху можна помазати збитими білками, згущеним молоком, пудингом... Присипати маком, кунжутом, карамельною посипкою...