Ксантанова камедь - особлива група добавок, головним призначенням яких є формування та збереження консистенції, текстур та форми харчових продуктів.
Використовується в багатьох галузях промисловості: у харчовій при виробництві напоїв, концентратів швидкого приготування, заморожених продуктів, молочних продуктів (йогуртів, вершків, сирів), глазурів, м'ясних продуктів, дієтичних продуктів, у косметичній при виробництві кремів для обличчя та лосьйонів, зубних паст та шампунів.
Хороший загусник з вищою в'язкістю у гарячому стані, зберігає вологу продукту.
Рекомендовані дози ксантанової камеді при приготуванні:
наповнювачі - 0,2-0,5%; напої - 0,05-0,2%; сметана, сир, плавлений сир, йогурт - 0,05-0,3%; майонез - 0,2-0,5%; сухі суміші, заправки, соуси - 0,1-0,2%; заморожені продукти, соуси, підливи - 0,1-0,3%; хлібобулочні вироби - 0,05-0,25%; сиропи - 0,2-0,4%.
На Дієті Дюкан використовується для загусання (молока, соусів) та заміни борошна та кукурудзяного крохмалю в тесті. Універсальний продукт! Не є ДОП. Продовжує почуття ситості.
Використовується в багатьох галузях промисловості: у харчовій при виробництві напоїв, концентратів швидкого приготування, заморожених продуктів, молочних продуктів (йогуртів, вершків, сирів), глазурів, м'ясних продуктів, дієтичних продуктів, у косметичній при виробництві кремів для обличчя та лосьйонів, зубних паст та шампунів.
Хороший загусник з вищою в'язкістю у гарячому стані, зберігає вологу продукту.
Рекомендовані дози ксантанової камеді при приготуванні:
наповнювачі - 0,2-0,5%; напої - 0,05-0,2%; сметана, сир, плавлений сир, йогурт - 0,05-0,3%; майонез - 0,2-0,5%; сухі суміші, заправки, соуси - 0,1-0,2%; заморожені продукти, соуси, підливи - 0,1-0,3%; хлібобулочні вироби - 0,05-0,25%; сиропи - 0,2-0,4%.
На Дієті Дюкан використовується для загусання (молока, соусів) та заміни борошна та кукурудзяного крохмалю в тесті. Універсальний продукт! Не є ДОП. Продовжує почуття ситості.