Гуарова камедь — стабілізатор консистенції, покращувач, натуральна харчова добавка. Гуарову камедь одержують із соку індійської акації.
Гуарова камедь добре розчинна в холодній і гарячій воді, сумісна з більшістю інших рослинних продуктів, таких як агар-агар, карагенан, камедь ріжкового дерева, пектин, метилцелюлоза та ін., що покращують консистенцію, такі комбінації можуть надати взаємно позитивний вплив на блюдо.
Вважається, що камедь гуара практично не всмоктується в кишечнику і сприяє зменшенню апетиту і дуже ефективно знижує рівень холестерину і насичених жирів в організмі. Гурова смола використовується для БАДів, призначених для схуднення, зниження рівня холестерину, профілактики атеросклерозу, очищення організму від токсинів. Речовина є клітковиною, що тільки частково розщеплюється мікрофлорою кишечника.
Рецепт листкового тесту. З етапу Атака
100 г сиру 0%
1 чайна ложка гуарової камеді
щіпка солі та ваші улюблені спеції
Змішати усі інгредієнти. Щоб тісто було листковим, його треба розминати і складати конвертиком кілька разів. Можна фарширувати чим завгодно, а потім випікати у розігрітій духовці (180 градусів).
Маса нетто: 250 р.
На Дієті Дюкан використовується для загусання (молока, соусів) та заміни борошна та кукурудзяного крохмалю в тесті. Універсальний продукт! Не є ДОПом, з Атаки.
Про гуарову камеді на Дієті Дюкан
гуарова камідь, Живи Здорово, натуральний загущувач, загущувач для випічки, гуарова камедь 250 г, безглютенова випічка, веганські рецепти