Борошно з насіння льону використовується: для випікання хліба та кондитерських виробів, як складова здорового харчування, для приготування супів, каш, соусів та салатів.
знижує ризик виникнення зайвої ваги. Клітковина, що міститься в ній, покращує діяльність ШКТ і приводить до норми жировий обмін. Рослинний білок, який міститься в складі льняного борошна, добре засвоюється. 69, 69); Жирні кислоти - Омега-3 і Омега-6 покращують склад крові, зміцнюють волосся, нігті і шкіру. Нормалізують гормональний фон і виступають у ролі профілактичного засобу від передчасного старіння, депресій та хвороби Альцгеймера. Льняне борошно рекомендоване людям, які страждають на діабет, шкірні захворювання і атеросклероз.
Енергетична цінність на 100 г продукту: 391 кКал
Харчова цінність на 100 г продукту:
білки - 23,6 г,
жири - 10 г,
вуглеводи - 50,5 г
На Дієті Дюкан можна з другого етапу Чергування за нормою насіння - в ЧБ дні - 1 ч.л, в БО дні - 1 ст.л